Poliklinika

Voditelj odjela: Snježana Maksan, dr. med. spec. psihijatar, subspecijalist psihoterapije

Tel: 023/393-447

Glavna sestra odjela: Božena Perin Prodanović, bacc.med. techn.

Psihijatrijske ambulante PB Ugljan nalaze se na lokaciji u Zadru Bana Josipa Jelačića 6a  u novo opremljenim   modernim prostorima. U njoj ambulantne preglede obavljaju svi zaposleni psihijatri u PB Ugljan. Godišnje se obavi oko 5500 pregleda pacijenata iz Zadarske i drugih županija.

Najčešće tegobe zbog kojih osobe dolaze u naše ambulante  su: PTSP, depresivna stanja, anksiozna stanja, tjeskoba, nemir, nesanica, panika i panični napadi. Naši su korisnici i bolesnici s  bolestima ovisnosti, osobe sa kroničnim duševnim oboljenjima,demencijama  bipolarnim i unipolarnim afektivnim poremećajima, sa shizofrenijom, osobe u akutnim psihotičnim stanjima.

Već dugi niz godina  u ambulanti se liječe  brojni veterani Domovinskog rata.

U ambulantama se odvijaju pregledi u radnim jedinicama: od kojih su tri subspecijalističke (psihoterapijska, forenzička, te ambulanta za alkoholizam  i druge ovisnosti).

PSIHOTERAPIJSKA ambulanta,u kojoj  pružamo  usluge individualne suportivne bračne i obiteljske   psihoterapije  u tjednim terminima.

FORENZIČKA  u kojoj se provodi  liječenje forenzičkih pacijenata koji su uvjetno otpušteni s forenzičkih odjela zatim pacijenata kojima je sud izrekao mjere obveznog psihijatrijskog liječenja (na slobodi -ambulantno liječenje), te za pacijente koji nastavljaju s ambulantnim kontrolama nakon otpusta sa Forenzičkog odjela

AMBULANTA ZA ALKOHOLIZAM  I DRUGE OVISNOSTI u kojoj se provode prvi i kontrolni pregledi bolesnika sa bolestima ovisnosti te vanbolnički tretman bolesti ovisnosti te ambulantno provođenje zaštitnih mjera liječenja od alkoholizma po sudskoj presudi,  uz grupnu terapiju i klub liječenih alkoholičara.

BIOLOGIJSKA  i  SOCIJALNA AMBULANTA u kojoj se obavljaju  prvi i   kontrolni pregledi za gore navedene poremećaje  te za za pacijente koji nastavljaju s ambulantnim kontrolama i liječenjem nakon otpusta sa bolničkog liječenja, suportivna skrb za obitelji i pacijente oboljele od Alzheimer demencije i palijativne bolesnike

Način naručivanja je jednostavan, pozivom na br. Centralne jedinice za naručivanje uz garanciju  da će pregled biti obavljen u periodu mjesec dana od narudžbe.

Skip to content