Donacija Lions kluba Zadar

Djelatnicima Psihijatrijske bolnice Ugljan u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. god. Lions klub Zadar predao je vrijedan božićni poklon – infuzomat, odnosno uređaj za preciznu intravensku primjenu lijekova. Riječ je o svojevrsnoj pumpi koja kompjutorski regulira intravensku primjenu lijeka i pri tom signalizira u slučaju bilo kakve nepravilnosti. Uređaj je vrijedan više od 13.000 kn te je iznimno potreban pacijentima Psihijatrijske bolnice na Ugljanu, a ustanova ga nije bila u mogućnosti nabaviti iz vlastitih izvora financiranja.

Ravnatelju bolnice, doc.dr.sc. Mladenu Mavaru i voditelju Odjela za demenciju, psihijatriju starije životne dobi i palijativnu skrb duševnih bolesnika mr.sc. Vitomiru Višiću infuzomat je na maloj svečanosti uručio aktualni predsjednik Lions kluba Zadar, Sanjin Stošić. Nekoliko članica Lions kluba istom je prigodom za pacijente bolnice donijelo raznovrsnu odjeću. Dr. sc. Mavar, kao i i dr Višić srdačno su zahvalili zadarskim Lionsima na vrijednoj donaciji te istakli da su ustanove poput njihove često negdje „na rubu“ kad je riječ o promišljanju o njihovim potrebama u skrbi za pacijente. Pogrešno se misli, rekli su, kako se sve to plaća iz državnih i nekih drugih institucionalnih izvora sredstava.

Infuzomat je nabavljen svega deset dana nakon održavanja tradicionalnog Božićnog bala Lions kluba Zadar koji uvijek ima humanitarnu svrhu. Ove je godine održan u hotelu Bastion gdje se članovi kluba najčešće sastaju, a sredstva su se prikupljala namjenski, upravo za kupovinu tog, pacijentima dragocjenog uređaja.

„Lionsi“ su poznati humanitarci pa su tako u dva navrata do sada pacijentima Psihijatrijske bolnice Ugljan donirali bezalkoholna pića.