Djelatnost Doma

Dom se nalazi na otoku Ugljanu u prizemlju zgrade te je okružen zelenilom i mediteranskim biljem. Korisnicima je na raspolaganju prostrani park te šetnica uz more, a u ljetnim danima moguće je i kupanje na privatnoj plaži. Ugodne zimske temperature, sunčani dani te miris mora blagodatno djeluju na zdravlje naših korisnika. Centar mjesta Ugljan udaljen je svega 2 kilometra ili 5 minuta vozilom, tako da naši korisnici redovito participiraju u lokalnoj zajednici.

Dom pruža usluge skrbi izvan vlastite obitelji psihički bolesnim odraslim osobama (osobama s mentalnim oštećenjima) kojima nije potrebno bolničko liječenje, a skrb im se ne može pružiti u vlastitoj obitelji ili osigurati na drugi način.

U okviru stalnog smještaja pruža slijedeće usluge: stanovanje i prehranu, brigu o zdravlju, njegu, održavanje osobne higijene i pomoći pri održavanju svakodnevnih aktivnosti, usluge socijalnog rada, psihosocijalne rehabilitacije, radne terapije, usluge organiziranja slobodnog vremena, pratnje i organiziranog prijevoza, savjetodavnog rada i drugih programa u lokalnoj sredini u cilju poboljšanja kvalitete života psihički bolesnih odraslih osoba.

Skip to content