Odjel za prijem i intermedijarno liječenje – muški odjel – O XI

Voditelj odjela: Arlena Sabljar, dr. med. spec. psihijatar

Tel: 023/208-225

Glavni tehničar odjela: Viktor Vrkljan, bacc.med. techn.

Psiholog: Lucijana Rupić, prof. psihologije

Socijalni radnik: Nikolina Klamer, mag.soc.pol.

 

 

Odjel je namijenjen za liječenje muških pacijenata. Smješten je na katu paviljonske zgrade. Podijeljen je na dvije strane, onu otvorenu i onu zatvorenu. Pacijenti smješteni na otvorenoj strani slobodni su šetati se bolničkim krugom gotovo cijeli dan. Oni sa zatvorene strane imaju slobodan izlaz u određenom vremenu, ovisno o psihičkom stanju i fizikalnom statusu, a drugima se omogućuju organizirane šetnje te sudjelovanje u radnoj terapiji.

Na odjelu se liječe sve kategorije duševnih bolesnika te psihoze u komorbiditetu sa bolešću ovisnosti, organske psihoze, psihotična i agitirana stanja koja prate mentalne insuficijencije. Zbrinjavaju se tu pacijenti iz raznih županija (Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, ali i iz drugih dijelova Hrvatske).

Prakticira se primjena svih modernih metoda liječenja i rehabilitacije duševnih bolesnika.

Psihijatri s odjela vode i ambulantno pacijente koje su liječili tijekom njihove hospitalizacije, a sve u sklopu nastavka daljnjeg ambulatnog liječenja i kontrola po otpustu iz bolnice.

Ambulanta i Dnevna bolnica smještene su u Zadru u za to prilagođenim i uređenim prostorijama gdje se po otpustu pacijenta iz bolnice vrše redovite ambulantne kontrole ili se nastavlja s liječenjem kroz Dnevnu bolnicu kroz grupnu ili individualnu terapiju.

Skip to content