Odjel za prijem i intermedijarno liječenje – muški odjel – O IX

Voditelj odjela: Jasminka Jurišić-Šango, dr. med. spec. neuropsihijatar

Tel: 023.208.220

Glavni tehničar odjela: Marino Mrva, bacc.med.techn.

Psiholog: Suzana Tomić, prof. psihologije

Socijalni radnik: Martina Šarin, dipl. soc. rad.

 

 

Odjel je smješten na katu paviljonske zgrade, dok u prizemlju djeluje Odjel za forenzičku psihijatriju.

Odjel ima dva odvojena dijela, otvorenu i zatvorenu stranu za liječenje pretežito muških pacijenata. Pacijenti s otvorene strane slobodni su šetati se tokom cijelog dana. Sa zatvorene strane neki pacijenti imaju slobodan izlaz u određenom vremenu, ovisno o psihičkom stanju i fizikalnom statusu, a ostalim pacijentima omogućene su izlazne šetnje te sudjelovanje u radnoj terapiji.

Na odjelu se liječe sve kategorije psihički oboljelih osoba, te psihoze u komorbiditetu sa bolešću ovisnosti, organske psihoze, psihotična i agitirana stanja koja prate mentalne insuficijencije.

Pacijenti koje zbrinjavamo na odjelu dolaze iz raznih županija diljem Hrvatske. Prijemi se obavljaju svakodnevno, kao nastavak liječenja nakon akutnog zbrinjavanja s osiguranim prijevozom iz KBC Split – Klinike za psihijatriju te Odjela za psihijatriju OB Zadar, OB Šibenik i OB Dubrovnik. Također, realiziraju se individualni prijemi po dogovoru, kao i hitni prijemi.

Prijem pacijenta započinje psihijatrijskom procjenom, opservacijom i integrativnim pristupom. Primjenjuju se sve moderne metode liječenja i rehabilitacije bolesnika. Paralelno s tretmanom pacijenata radi se i edukacija članova obitelji.

Psihijatri s odjela vode i ambulantno pacijente koji su se liječili tijekom njihove hospitalizacije, a sve u sklopu nastavka daljnjeg ambulantnog liječenja i kontrola po otpustu iz bolnice.

Psihijatrijska ambulanta i Dnevna bolnica smještene su u Zadru u za to prilagođenim i uređenim prostorima gdje se po otpustu pacijenta iz bolnice vrše redovite ambulantne kontrole ili se nastavlja liječenje kroz program Dnevne bolnice.

Skip to content