Humanitarna akcija djelatnika arhitektonskog studija Brigada

Proteklog vikenda posjetili su nas djelatnici arhitektonskog studija Brigada d.o.o. te su odradili humanitarnu akciju za naše pacijente.

Umjesto korporativnih poklona i domjenaka koji se prakticiraju u ovo predbožićno vrijeme, ovi mladi entuzijasti odlučili su vrijeme i sredstva preusmjeriti u humanitarne svrhe. Tako su nabavili potrebne materijale, okupili stručnjake i ono najbitnije – dobru volju te su prionuli poslu. U okviru svoje akcije potpuno su preuredili kuhinju kojom se koriste pacijenti u cilju stjecanja osnovnih kulinarskih vještina, a koje im koriste nakon otpusta s bolničkog liječenja. Nadalje, oslikali su zidove dvorane za tjelovježbu pacijenata te su oplemenili slikarskim radovima i biljkama jedan od salona za dnevni boravak pacijenata na akutnom odjelu. Na kraju, na red je došla i nova bolnička kuhinja. U blagovaoni nove kuhinje oslikani su zidovi vedrim motivima.

Mladim stručnjacima iznimno smo zahvalni što su u ovo predbožićno vrijeme prepoznali potrebu pomaganja oboljelima od psihičkih oboljenja budući se psihijatrijske bolnice, odjeli i domovi rijetko nađu u planovima humanitarnih akcija ili donatorskih programa.