Lokacija

Psihijatrijska bolnica Ugljan izgrađena je na otoku Ugljanu, u istoimenom mjestu.

Otok Ugljan smjestio se točno “preko puta” grada Zadra. Nekad davno bio je otok težaka i ribara, a danas dio grada koji je povezan brojnim brodskim linijama s centrom te trajektnim linijama s Gaženicom. Bujna mediteranska vegetacija na Ugljanu okružuje brojna mala naselja u kojima su ljudi stoljećima živjeli od maslinarstva i ribarstva. Nad vizurom otoka viđenog s kopna dominiraju poput čuvara ostaci srednjovjekovne utvrde Sv. Mihovila s koje se pruža prekrasna panorama zadarskog arhipelaga i samog grada.
Otok ima sedam naselja Ugljan, Lukoran, Sutomišćica, Poljana, Preko, Kali i Kukljica.

Mjesto Ugljan prostorno je najveće mjesto na otoku s dugogodišnjom turističkom tradicijom. Smjestilo se sa svojih devet zaselaka na sjeverozapadnom dijelu otoka (Ceprljanda, Lucino Selo Batalaža, Sušica, Gornje Selo, Muline, Guduce, Fortoština, Varoš) u više pitomih uvala od kojih se po ljepoti ističe uvala Cinta, Mostir i Luka u Mulinama.

Kako doći do nas?

Trajektna luka smještena je u Gaženici, dok je brodska luka smještena u samom centru grada Zadra. Vozni red možete provjeriti na službenim stranicama Jadrolinije.

Ukoliko dolazite s autom, nakon iskrcavanja u Preku, krenite na desno za mjesto Ugljan koje se nalazi otprilike 10 km od Preka.

Ukoliko ste bez auta, autobusi iz Preka prema Ugljanu voze prema voznom redu kojeg možete pronaći na službenim stranicama Liburnije.

Skip to content